Muškarci koji mrze žene

Pre nego što pružimo detaljan opis muškarca koji mrzi žene i ponašanja kojima pribegava kako bi stekao potpunu kontrolu nad svojom partnerkom, smatramo da je važno da se osvrnemo i na razloge zašto je važno učiniti dostupnim informacije koje se tiču ove problematike. Naime, u literaturi najčešće nailazimo na dva tipa ličnosti sa kojima partnerski odnos može biti ugrožavajući.

Prvi je narcisoidni tip čoveka. Narcis je  potpuno opsednut sobom i teži da stupi u vezu prvenstveno kako bi stekao divljenje drugih i na taj način sebe uverio koliko je poseban. On nema kapacitete da pruži ljubav već nastoji da za sebe prigrabi što više ljubavi i divljenja.

Drugi tip je psihopata koga smo već opisali u jednom od tekstova. Psihopata je sklon da izrabljuje svakoga ko mu se nađe na putu (uključujući i svoju partnerku). Služi se lažima i prevarama. Ukratko, njegova glavna odlika jeste nedostatak savesti.

Misogogynist tj. ženomrzac u izvesnom smislu se razlikuje od pomenute dve kategorije. On nije tipični psihopata, narcis ili sadista iako su neke od ovih osobina često u njegovom karakteru. U tom smislu postoje izvesna preklapanja između muškarca koji mrzi žene, psihopate i narcisa koje smo već opisali u našim tekstovima. Ipak, ono što je svojstveno tipičnom ženomrscu jeste to što je on sposoban za dugotrajnu vezu sa jednom ženom. Njegova ljubav deluje kao žarka i žestoka, a tragično je na koje sve načine uništava ženu za koju tvrdi da je duboko voli. Ono što je njemu najvažnije u partnerskom odnosu jeste da ima kontrolu nad svim aspektima partnerskog odnosa.

U narednom delu teksta opisaćemo ponašanja ženomrsca i mehanizme kojima on postepeno urušava svaki osećaj samopoštovanja kod svoje partnerke. Ujedno ćemo napraviti i osvrt i na porodične faktore koji mogu da dovedu do razvoja sklonosti da se žena podredi muškarcu. Razlog zbog kojeg smo se opredelili da opišemo muškarca koji mrzi žene, a ne ženu koja mrzi muškarce nije zbog toga što ovakvih žena nema. Sigurni smo da postoje i takvi slučajevi. Ipak, postojeća literatura i klinička praksa pokazuju da su muške psihopate kao i muškarci koji mrze žene daleko prisutniji u populaciji u odnosu na žene koje pokazuju ovu sklonost. Razlozi za ovo su verovatno raznovrsni, a njihovo razmatranje ostaje jedan od izazova psihologije.

Smatramo da je važno naglasiti da ovaj članak predstavlja rezime istoimene knjige Muškarci koji mrze žene i žene koje ih vole, autorke Dr Suzan Forward, koja je svojevremeno bila jedna od najprodavanijih knjiga u okviru self-help literature u Americi. Preporučujemo je svim ženama koje su se našle u partnerskom odnosu koji je na štetu njihove emocionalne i psihološke dobrobiti. Ujedno, smatramo da je važno napomenuti da ovaj članak nije uperen protiv muškaraca i da on nije produkt feminističkih shvatanja (naročito kada se feminizam pogrešno shvata kao mržnja prema muškarcima). Ovaj članak kao i knjiga na kojoj je baziran, može pomoći ženi da shvati muškarca koji u vezi uništava njeno samopouzdanje kao što može biti od neprocenjive vrednosti za muškarca koji uvidi da se ponaša kao ženomrzac i koji želi da se promeni. Ovaj članak, kao uostalom i sajt PSIHOLOŠKI KUTAK, promoviše pravo na psihološku i emocionalnu dobrobit svakog pojedinca bilo da je on muškarac ili žena.

Kako počinje veza sa ženomrscem

Veza sa ženomrscem najčešće ima vrtoglav početak. Romansa počinje veoma brzo sa velikom dozom uzbuđenja. Imate utisak da ste naleteli na najromantičnijeg muškarca na svetu. On čini sve da vas šarmira, prosto vam skida zvezde sa neba! Ono što se posle izvesnog vremena ispostavi jeste da ovakvi muškarci dolaze u paketu sa nizom problema bilo da se radi o novčanim problemima, alkoholizmu, narkomaniji ili da pati od posledica nesrećnog detinjstva ili prethodnih neuspelih veza.

Veliki deo uzbuđenja na početku veze upravo proizilazi iz ideje žene da će snagom svoje ljubavi da reši sve njegove probleme. Ovo uverenje za mnogo žene predstavlja veoma snažan afrodizijak. Ona veruje da će ga njena ljubav izlečiti od svakog problema i patnje. Upravo kroz ovakvu kompatibilnost potreba, njegovu da bude izbavljen, a njenu da mu nadoknadi sve muke koje je pretrpeo u životu, stvara se odnos uzajamne zavisnosti u kome je osećanje samog sebe kao jedinke potpuno potisnuto. Ono što žena na početku ne zna jeste da je svako spasavanje ovakvog čoveka čista iluzija i na taj način upliće se u zavisnički odnos u kome više gubi nego što dobija sve dok se ne nađe u poziciji da je svaki njen korak kontrolisan od strane njenog partnera.

Kojim ponašanjima ženomrzac postiže potpunu kontrolu nad svojom partnerkom

Nakon što prođe period medenog meseca, na scenu stupaju njegova ponašanja koja su vrlo često prožeta besom i napadima iz sasvim nepoznatih razloga. Ono što ženu veoma zbunjuje jeste nagla promena partnerovog ponašanja koja se kreće od šarma ka besu. Ponašanja kojima on postepeno urušava ženino samopoštovanje su nastojanje da kontroliše sve aspekte njenog života, vika, pretnje, povlačenje i ljutito ćutanje, ponižavanje, ljubomora, posesivnost i konstantna kritika za sve i svašta.

S obzirom da žena ne ume sebi da objasni ove ispade ona najčešće pribegava racionalizaciji kao mehanizmu odbrane. Pod ovim se podrazumeva da prelazimo preko svakog saznanja koje je u suprotnosti sa našim dobrim osećanjima. To je način da prihvatimo neprihvatiljivo. Dakle, vidimo ponašanje koje je neprijatno ali ga preimenujemo i opravdamo. Tako smo sklone da njegovu dreku objasnimo prevelikim pritiskom na poslu ili nesrećnim detinjstvom koje ga je načinilo impulsivnom osobom.

Obzirom da je njegovo ponašanje veoma promenjivo, žena je sklona da se vodi sledećom logikom: ako on ume da bude tako divan, onda mora da zbog nečega što ja činim stvari krenu nizbrdo. Ovo uverenje vodi ka tome da se ona dobro oseća u vezi sebe same onda kada je on dobro raspoložen. Njegovo raspoloženje počinje da ima presudnu ulogu u njihovom odnosu, a žena preuzima krivicu za sve što u vezi pođe loše. Ona nastoji da pronađe ono ponašanje kojim će on biti zadovoljan ali njegovo raspoloženje u toj meri je promenjivo da ono što mu se danas dopada možda mu se sutra više neće dopasti. Nema načina da se utvrdi šta će ga „pokrenuti“. Njen život počinje da se svodi na smišljanje kako da mu udovolji.

Kao što smo rekli, svi manevri kojima ženomrzac pribegava za svoj cilj imaju postizanje maksimalne kontrole nad životom svoje partnerke. Nemilosrdna kritika i stalno pronalaženje grešaka jeste jedan od načina. Ovo ponašanje predstavlja vid psihičkog zlostavljanja koje je prerušeno u „želju“ da se od žene napravi bolji čovek.

Sužavanje ženinog sveta je takođe jedan od načina da je u potpunosti veže za sebe. Ovaj proces počinje na način koji u početku ženi može da laska kao recimo kada ona izađe a on joj stavi do znanja kako je brojao sate dok se ne vrati kući i kako je bio usamljen bez nje. Ipak, tanka je granica između ove odanosti i posesivnosti koja postepeno vodi ka tome da se ona odriče mnogih stvari u kojima je ranije uživala samo da se on ne bi osetio usamljenim.

Neki ženomrsci ispoljavaju neprijateljstvo prema ženi kroz seksualnu grubost. Oni nanose fizičku bol u seksu.  Ovde naravno nije reč o seksualnom ponašanju u kojem oba partnera uživaju već o aktivnostima koje su neprijatne za ženu ali koje ženomrzac uporno sprovodi uprkos činjenici što to kod nje izaziva bol, nelagodu ili poniženje. Nije retkost da je ovakav muškarac ovisnik od seksa, on koristi seks kako bi narkotizovao duboko ukorenjenu teskobu. Seks mu omogućava privremeno opuštanje i nema značenje uzajamnog deljenja intime, o vođenju ljubavi i da ne govorimo! Ženomrzac će često reći da mu je seks potreban zato što je imao naporan dan, težak sastanak itd.

S obzirom da nastoji da uspostavi kontrolu nad svim vidovima zajedničkog života, to važi i kada su finansije u pitanju. Postoje dva tipa ženomrsca kada se radi o novcu: „onaj koji dobro zarađuje“, finansijski stabilan, i „tragičan junak“, koji sebe vidi kao žrtvu poslovnih neuspeha za koje su naravno uvek krivi drugi. Njega često mora da izdržava partnerka. Bilo da on zarađuje veći deo novca ili da oboje doprinose zajedno, ili je žena ta koja ga izdržava, on je taj koji određuje kako će se novac trošiti! Veliki broj poslovno uspešnih žena kada se upuste u vezu sa ovakvim muškarcem bivaju izmanipulisane tako da odustanu od svojih profesionalnih ambicija. Ubeđujući ženu da joj je mesto kod kuće, a da je on taj koji treba da zarađuje za oboje, on postiže još veću kontrolu nad njenim životom.

Zahtev za kontrolom podrazumeva i kontrolu ženinog društvenog život. Da bi se osećao sigurnim, ženomrzac mora kontrolisati vaše misli, stavove, vaša osećanja i ponašanje. Stoga će jedino oni prijatelji koji podržavaju njegovo mišljenje i njegove stavove biti dobrodošli u vašem životu. Svako ko vam može ukazati na drugačiji pogled na stvari, za njega verovatno neće biti prihvatljiv. On će se koristiti raznim metodama da skuči i suzi vaš svet. Jedna od metoda je da vam druženje učini tako neprijatnim da ćete radije ostati kod kuće.

Izlasci u društvo mogu se pretvoriti u pravu muku. Ženomrzac u društvu ženinih prijatelja može biti naročito šarmantan, a potom kada ostane na samo sa svojom partnerkom on će olajavati njene prijatelje da bi na taj način naglasio nedostatak njene ličnosti. Ako ženu posle svakog izlaska čekaju kritika i bes, ona će verovatno zaključiti da od izlaska sa njim ima više štete nego koristi i počeće sve više da izbegava društvena okupljanja. Još jedna od taktika kojom on nastoji da svoju partnerku izoluje od drugih jeste otvoreno ponižavanje u društvu, on će vređati njenu inteligenciju, karakter, izgled…

Ženomršćeva kontrola nad partnerkom je kao koren biljke: grana se na mnoga područja njenog života-njen posao, njena interesovanja, prijatelje pa čak i njene misli i osećanja. Kao posledica psihičkog zlostavljanja kome je izložena ona vrlo često preuzima njegovu sliku realnosti i sama sebe počinje da doživljava kao rđavu, a kritiku kao sasvim zasluženu.

Kod velikog broja žena koje se nakon ovakvih veza obrate za psihoterapijsku pomoć postoji dramatičan gubitak samopoštovanja udružen sa dodatnim simptomima kao što su čir na želucu, gojaznost, migrene, gastrointestinalni poremećaji, poremećaji u jelu i u snu. Uprkos ovim razornim posledicama, mnoge žene ostaju u ovakvom odnosu i tvrde da je sa njihovim vezama sve u redu. U članku Žene koje se zaljubljuju u psihopate/narcise/ženomrsce posebno ćemo se osvrnuti na emocionalne zamke u kojima se ove žene nađu koje otežavaju da se iskobeljaju iz destruktivnog partnerskog odnosa.

Kako muškarci nauče da mrze žene

Muškarci koji mrze žene vrlo često spadaju u neki od poremećaja ličnosti (granični poremećaj ličnosti, narcistički poremećaj ličnosti, psihopatija…) Njihova mržnja prema ženama predstavlja samo jedan od aspekata njihove patologije. Ipak, muškarac koji ima sklonost da podredi i ponizi ženu ne mora nužno biti i poremećaj ličnosti. Ova sklonost može da se nauči kroz određene sredinske tj. porodične faktore. Vrlo često porodični i genetski faktori udruženo deluju i dovode do destruktivnih tendencija u odnosima, kako sa ženama tako i sa svim ljudima sa kojima ovakav muškarac ulazi u odnos.

Dr Suzan Forward koja je svoju terapijsku praksu usmerila na rad sa ženama koje su bile u vezama sa ženomrscima, ovaj tip muškarca opisuje kao nekoga ko je uhvaćen u sukob između svoje potrebe za ljubavlju žene i duboko ukorenjenog straha od nje. Ovakvom muškarcu, kao i svima nama, je želja da bude voljen ali kod njega je sa željom udružen i strah. On veruje da će ako zavoli ženu ona moći da ga povredi, liši svega ili napusti. Pošto joj je pripisao ovakvu mitsku moć, ona za njega postaje zastrašujući lik. U nastojanju da ublaži taj strah on obično nesvesno pokušava da ublaži moć žene u svom životu. On kroz različite taktike pokušava da je liši njenog samopouzdanja i učini je jednako zavisnom kao što je on zavisan od nje. Čineći nju slabom, tako da ne može da ga napusti, on donekle umiruje svoj strah od pomisli da će biti napušten.

Zbog ovih snažnih, protivrečnih osećanja, ženomrščeva partnerka nije samo predmet ljubavi i strasti već i središna tačka njegovog gneva, panike, straha i mržnje.

Porodični odnosi koji predstavljaju pogodno tlo da se kod dečaka razvije sklonost da mrzi žene jesu oni u kojima ne postoji ravnoteža između majčinke i očinske uloge. U ovakvim porodicama otac je ili suviše strog ili suviše pasivan zbog čega je dečak previše orijentisan prema majci koja postaje centralna figura u njegovom životu. Majka koja najčešće nije zadovoljna u braku, takođe se okreće svojoj deci koju pokušava da navede da udovoljavaju njenim potrebama. Majke u poremećenim brakovima vrlo često iskorišćavaju svoju decu kako bi rešile svoje probleme. Bilo da pribegava preteranim zahtevima od svog deteta, odbacivanju, preteranoj kontroli, rezultat je isti: dečak postaje previše zavisan od nje. Kada odraste on prenosi ovu zavisnost, kao i sukobe i strahove vezane za majku, na svoju partnerku. On je doživeo svoju majku kao nekoga ko ima moć da ga razočara, da mu uskrati ljubav, da ga guši i gnjavi, učini ga slabim ili usmeri svoje nezajažljive potrebe ka njemu i potom je sklon da svoju partnerku doživljava na isti ovaj način. Majka ženomrsca često kod svog sina stvara doživljaj da ona bez njega ne može živeti i da je on dužan da se brine o njoj i da joj nadoknadi sve ono što nije dobila od svog muža. Ona svom sinu na različite načine šalje poruku da nije u stanju da se brine sama o sebi, da bez njegove ljubavi ne bi imala za šta da živi, može se često razbolevati i biti depresivna…sve u funkciji toga da bude centralna figura u životu svog sina. Na taj način, ona ga stavlja u ulogu kojoj on nije dorastao i doprinosi tome da se kod njega javlja osećanje ozlojađenosti, koju će on kasnije pretvoriti u bes prema ženama.

Dečak mržnju prema ženama može naučiti i kroz posmatranje očevog ponašanja. Ukoliko otac predstavlja model agresivnog ponašanja prema ženama, dečak će naučiti da je ovaj vid ponašanja prihvatljiv i legitiman način ophođenja prema pripadnicama suprotnog pola. Posmatrajući oca koji zlostavlja majku, dečaku se šalju poruke da je maltretiranje žene prihvatljivo, da su muškarci moćni, dok su žene bespomoćne. Iako za mnoge sinove ovakve scene mogu biti bolne, u njima se ujedno rađa prezir prema majci zato što nije kadra da se brani i brine o sebi. Muškarac koga je podigao otac ženomrzac, može poprimiti očev prezir prema ženama u ranom detinjstvu. Dečak nauči da muškarac uvek mora kontrolisati ženu, a da je način da se ta kontrola zadobije kroz zastrašivanje, povređivanje i ponižavanje. Na taj način kroz identično očevo ponašanje on istovremeno uči da stekne očevo odobravanje.

Ovo su samo neki porodični uticaji koji mogu imati izvesnu ulogu u razvoju sklonosti da se žene mrze. Ovaj problem je verovatno daleko kompleksniji da bi se mogao objasniti samo porodičnim faktorima. Ne želimo da tvrdimo da će svaki muškarac koji je odrastao pored oca ženomrsca ili preterano zahtevne majke nužno biti i ženomrzac.

Smatramo da je ova tema izuzetno važna za veliki broj žena i iskreno se nadamo da će nekima od njih pomoći da prepoznaju destruktivan odnos u kome se nalaze što je naravno prvi koraku pronalaženju adekvatne pomoći u vidu psihoterapije kroz koju će povratiti izgubljeno samopouzdanje.

Mia Popić, psihoterapeutkinja

Literatura: Muškarci koji mrze žene i žene koje ih vole, Dr Suzan Forvard

152 Odgovora za Muškarci koji mrze žene

 1. Svetlana kaže:

  Stvarno ste odvratni muskarci koji ovde svasta pisete.Ja imam nevencanog muza troje dece od njih bebu od 5 meseci a muz se ponasa ovako.Seks nemamo skoro reći jer Boze moj on odlazi u teretanu skoro ako ne i svaki dan i gleda napucane cice a meni je u jednoj svadji rekao ako zelis da nam ‘veza'uspe moras da radis na svom izmucenom telu od porodjaja.Pri to imam 173 cm 64 kg svi kazu da izgledam extra.A dan mi pocinje u 7h sa dvoje malih dece i jednim vecim imam ogromne obaveze,kuvam spremam setam ih svaki dan 2h dojim perem peglam usisavam presvlacim kupam dojim 100 puta na dan pripremam im hranu hranim ih itd da ne nabrajam.Lezem u 2 h nocu.I jos idem u teretanu ne zbog njega vec sebe.Nije mu strano da me naziva budalom stokom debilom idiotom za gluposti non stop je nadrkan na mene i za svaku stvar sam ja kriva.Nikad on.Finansijski je jak i imamo novaca to je jedino ok.Ostalo je nula i jako sam nesrecna i tuzna.On ne narcisoidan prilicno i sve on zna naj naj a ja nemam pojma nista.Mislim da dosta ide i iz porodice,gledao je tatu.Pri tom sam mu napravila haos nedelju dana neka ga zvala u 12h nocu a ja se javila pa je prekinula.Kaze poslom.Ne ide nigde ne pusi ne druzi se svaku noc je kod kuce.Sa decom je ok, povecen dosta.Pri tom dete prvo je iz prvog braka dugo dugo god sam bila sama i upoznala njega.Ako nije hteo sa mnom ozbiljnije nije trebao ni drugo dete da zeli.Tako se desilo.Mislim da je i on jako nezadovoljan stalno se svadjamo i ja vise nemam snage.Dodje mi da odem sa svom mojom decom jako se nerviram.Nisam popila kafu ni sa jednom prijateljicom skoro godinu dana.

 2. bugi kaže:

  Ja sam bio sa jednom u vezi nekih godinu dana ,ona zavrsila teoloski fax ,neradi svoju struku .Popje prvi razdevicio posle neki taksista i bog zna ko jos .Koliko sam video cilj joj je bio samo da se uda i ima dete i da je odvedem u inostranstvo.Odmah sam znao da od necega ozbiljnijeg nema nista ,meni je bilo interesantno da se seksamo nista vise, dok je ona zivela u drugoj nadi. Prica mi o njenom postenju , a navodno ostale zene kurve pa mi tu nije nista jasno. Drugi put smo izasli odveo sam je u vikendicu ,iznenadio sam se koliko je slobodna ,sasvim suprotno od onoga kako se predstavljala pusila ga gutala kada svrsim htela je analni , ali ja to nisam hteo .Probudi me usred noci i drzi ga u ustima po ceo sat JELI VAMA ZENE OVAKVA NORMALNA ????????.

 3. Mila kaže:

  Данима се враћам на овај текст јер хоћу да вам опишем своје искуство, и можда помогнем некоме. Удовица сам у 50тим годинама, наишла сам на слободног човека, такође удовца нешто старијег од мене, којима су претходили дуги погледи и јављање, површно познанство, који су трајали више од године. Распитам се о човеку, све најбоље чујем, да га људи воле, поштују, уважавају, да је 10 година сам са дететом, удовац, да живи са својом мајком.И заиста помислим како је он добар избор за мене. Онда ја преузмем иницијативу и преко заједничких пријатеља ступим у контакт и позовем човека на излазак са њима. И започиње наша романса, дивно дружење у почетку, излажење, прича, касније крену пољупци и нежности. После неколико месеци започнем иницијативу и о продубљивању везе, сексом, и тог момента започиње моја агонија. Сусрећемо се са страховитим проблемом импотенције коју покушавамо да ублажимо одласком код уролога, узимањем терапије, разговорима и нежношћу, али, мој несуђени партнер почиње да ме сатанизује, каже ми у шали, ја сам вештица,ђаво, мени треба потентан мушкарац,постане циничан и заједљив, и видим како се извлачи из везе. Није било никад насиља и ја не могу да кажем ништа лоше о њему у том сегменту човека, као моралне личности, он је био диван у разговорима у дружењу, али када је требао да постане партнер,и наша веза сазри и постане комплетна, он је показао другу страну личности. Стално бежање, извлачење из проблема, изговори, манипулације, прекори,цинизам. Оно што сам закључила из наших разговора и дружења је да је и са женом имао таквих проблема, да је мајка на коју се ослања у животу све време присутна у његовој кући, чак и док му је жена била жива, да је мајка често незадовољна , да је била неоставрена и у свом браку, песимистична и меланхолична , често га је нервирала својим изјавама, како је говорио. Борила сам се свиме и свачим како бих га истерала из љуштуре да увиди значај и лепоту емотивне и сваке друге врсте односа између мушкарца и жене, али нисам успела. И поред тога што су ми били лепи тренуци у којима смо били заједно, најчешће сам данима била фрустирана и незадовољна, јер није звао и сад тек видим да ме је последњих недеља избегавао.У ствари, бежао је од себе.Штета по њега, већ 10 година је сам, са својом мајком, а моја патња уз њега која је последица мог заљубљивања, је колатерална штета упуштања у такву врсту односа. Закључила сам да ту поправка нема и да само узалуд губим време, јер човек може силом од неког нешто отети, али силом му дати, не може никад.Изгубила сам у емотивном смислу годину дана живота,али сам много научила и схватила о себи и шта тражим од партнера. Изашла сам из везе јер је почело да вређа моју интелигенцију и моју личност, све што ми се дешавало. Његова жена није успела да изађе из врзиног кола, умрла је после 20 година брака, веома млада.Штета за све је непоправљива.

  • stanko kaže:

   Mila ” kazete da ste udovica u pedesetim godinama partner je stariji predpostavljam 55-58 god. Dali vi znate da muskarci u tim godina uglavnom uzimaju tablete , vec kada je preko pedeset uprevodu nije cvrst .Kako to niste znali ,ti sto kazu da mogu po nekoliko puta i slicno tacno je ako uzmu cialis ” tabletu i ona deluje 24-36 sati tada je bolji u seksu nego kada je bio mlad.Vama je to najbitnija stavka u tim godinama su bake mnoge zene, vidim nemate postovanje prema mrtvima prethodnik-prethodnici vam nista neznace ,bar moja iskustva jedna je dva muza sahranila ,ova druga jednoga nijedna nema postovanje samo misle na sex koji polako prolazi u tim godina .Vi predpostavljam zelite svaki dan ja sam imao takvu nije imala 7 god sex bar kaze tako otkada joj je umro partner .Dvoje dece iz 2 braka htela samnom da ima ,takve mi netrebaju tj.nikom ako ima zdrav rezon za seks jedino nista vise od toga.Morate naci mladjega oko cetrdeset godina ako vam je stalo do sexa koliko vidim to vam je prva stavka .

 4. dule kaže:

  Muskarci koji mrze zene ,neslazem se to je dok nenadje koju voli. Da bi se to desilo ,rekli bi u nasem narodu neka bude postena nemoze biti ona koja se udavala kresala normalno. Jer stace reci one koje su to zaista mali broj tu treba praviti razgranicenje.Nije vazno sta je zavrsila ili strucna sprema materijalni status . Ako ima bogato seksualno iskustvo kome takva treba ,mozda nekom fudbaleru retardiranom.

 5. mare kaže:

  Ako ima neka nevina neka se javi zivim u inostranstvu ozbiljan sam materijalno obezbedjen lepo izgledam tako bar kazu .Drolje me nezanimaju netrazim mnogo nije mi bitna materijalna strana strucna sprema izgled neka bude samo postena nista vise jer ja sve imama .

 6. Zvezdica kaže:

  Molim vas za savet dalije ovo normalno vec dve godine Sam u braku Ali Imam utisak da je ovo sve sto Sam citala tako kaj stoje kod meine moj muz ne voli da se ljubi ne voli da se mazi ne voli da se druzimo za ruke kada i zacemo ne pruzimi paznju ni malo ne mazime kada imamo odnose sve mi se cini da je samo radireda sta God dase desi uvek Sam ja kriva smesise drugim zenama i Kaze ona je Lepa a mein govori svasta molim vas za savet nemam kome da se Po zalim

 7. Zvezdica kaže:

  Molim vas recitemi Dali je ovo ljuban ako te musko ne ljubi ne mazi ne pruzi paznju izbegava pogled u ocima mojih i nema neznosti prema vama

  • Maura Colledani kaže:

   Treba vidjeti Šta ti odašilješ,dobro raspoloženje,samopouzdanje.Šta radiš čime se baviš? Kako ga dočekuješ? Imaš li svoj život neovisno o njemu.Glavu gore!Izađi van iz kuće svakodnevno!Takvi se ne mijenjaju brzo.Šteta da živiš bez ljubavi,prijateljstva.Ako ništa ne pomaže idi na deset dana kod rodbine.Pakiraj se pomalo da on ne primjeti,počet će te zadržavati.Napravi strategiju,i OVAKO nećeš ništa izgubiti.

  • stanko kaže:

   Nije ljubavon je Gey ili pedercic da se izrazim krije se iza tebe voli muskarce ali ti to jos nisi provalila. Imam koleginicu imala je muza sa njim dete razvela se jer je homoseksualac tek je kasnije videla. Pricala mi je da ga je bilo sramota da se svlaci pred zenom,sto je slican slucaj kod tebe .Moje mislje je da je sto posto 24 karata ..

  • Igor kaže:

   Da to je muško kakvo treba da bude jer drugo ne zaslužujete

 8. nba vc coins kaže:

  Your info is really intriguing

 9. Vernica kaže:

  Moj, vec sada bivsi muz, slican ovom tipu muskarca, se sam spakovao i otisao, kao poslednja kukavica. Bila sam slepa od ljubavi, dete, bio mi je prvi u svakom smislu, imam 21 god. Verovala sam mu svaku rec.. sve dok sok nisam dozivela. Dolazim iz konzervativne sredine, gde je svaka razvedena zena “udovica” i gde je katastrofa ako se zena razvede, cak stavise to je veliki greh. Na svu srecu, ostvarena sam zena, imam svoj posao, sigurnost, tako da me ti komentari ne zanimaju. Nikad nisam u zivotu mislila, da ce se bas meni ovako nesto dogoditi, ali odjednom mi se razbistrio vid. Boze moj, moram dalje kako znam i umem. Naisla na manipulatora, mlada i neiskusna, ali to mi je sto mi je. Da je ta nevinost toliko bitna, nebi se tako lako gubila.

 10. ilija kaže:

  Kako ocekujete zene neki muskarac da vas postuje voli ,bude to prividno ubraku mislim na one koje nisu nevine nego su ih imale pet pa navise. Zar ocekujete postovanje moze to biti samo jedno vreme dok se nezasiti covek seksa a zapravo svaki muskarac misli lose o takvim zenama ,vecina nece javno pristati to da kaze .Zato devojke buduce zene nedajte onu stvar budite moralne .Ja sam recimo imao zadnju vezu skoro 2 godine unapred sam znao da je necu ozeniti razlog…udovica 1 pa drugi put te neku vezu imala izmedju i ko zna koliko njih stace mi takva bolje biti sam ,u svemu mi je odgovarla znaci idealna ,ali dzabe kada su skakali po njoj .Zato nepricajmo price psihologa koje nepiju vodu zena koja je imala 4-5 veza nemoze ta vise voliti muskarac je samo sluzi kao meso ili neki donor da se ostvari u ulozi majke ,naravno posle ta majka bude postenija od onih nevinih niko kao ona posmatram pojedine i gadi mi se ,moja bivsa je gutala svako vece vidim je sa muzom i detetom ljube se….

  • Lola kaže:

   A vi Ilija mislite da muskarci mogu mijenjati zene ko carape? Pa i vi ste spavali s necijim bivsim curama i zenama i onda vas neka buduca prima u sebe. Gledam oko sebe svi se varaju, svi lazu. Pa i ja bih muskarca koji je nevin. No to je nerealno ocekivanje isto kao i vase. I mi zene imamo potrebu za seksom jer je to prirodna stvar kao i jesti i piti. Naravno da je najljepse imati svog muza do kraja zivita. Ali zivot donese nesto sto nismo planirali. Nitko ne voli prekide, ali i to je zivot. I onda pokusamo naci srodnu dusu,ali ne ide kako zamislimo. Pitam se jeste vi nevini ili imali eventualno jednu zenu? Ako jeste javite mi se da vas ozenim. Pozdrav

   • dule kaže:

    Lola” a da li bi voleli sin da vam ozeni neku koju su svi servisirali .

   • posmatrac kaže:

    Lola ” E Lola jedna ispravka velika je razlika i vasa prica nepije vodu vi ga primate , an mi znaci vi odlucujete da li cete ga popusiti ili necete PROSTO …

    • Ena kaže:

     Ha, ha, ha. Ne mogu da prestajem da se smejem ocigledno isompleksiranim muskarcima koji su izasli iz jedne takve obradjene od svih i svakakvih pa sad bi da osudjuju ceo zenski rod sto im majka primala svasta i jedan je od njih. Ha, ha, ha

     P.S. Koja bi cedna volela da primi nekog gadljivog sto je namocen u sve i svasta?!

    • Pravda kaže:

     E da.Vibrator je zakon.Veran cist nov isprvan ne ogovara netrazi nista i uvek je spreman za Vas. Kao nov nije lizao ulazio u druge vagine. Extra prima. E tako cao cao muskarcine.

   • Djuka kaže:

    Eto ja sam jos uvek nevin imam 27g i takokodje trazim nevinu curu

    • Pravda kaže:

     taman za mene ali prvo na pregled da se uvidi tvoja ispravnost.He he he.
     Znamo za devicu Mariju ali za muskrca NE. Ha ha ha. Moguce da nisi nikad onanisao ko si i nekad pustio spermu bez kontakta onda nisi nevin.
     Tttt

   • brka kaže:

    Lola nabijem ti ga u prdaru ,da vidis kako je to lepo ….

   • Igor kaže:

    Evo ja u 41 godinu nisam imao ni jednu ženu i šta zaključuješ?Ili da mi je mali ili da imam manjak samopouzdanja ili da sam peder a nije ništa od toga pa opet bi ti našla meni mana bez brige.Možda sam jedini čovjek u tim godinama koji nije bio sa ženom niti namjeravam jer me nisu dostojne jer su licemjerne,prevrtljive a ja nisam kurviš kako ste vi to naučile i kažete da imate potrebu za sexom.Imam je i ja pa se nisam uprljao a nisam nikakv vjernik niti išta slično.Mnogi prijatelji su mi govorili odi na kurve nikada nisam ni pomišljao a što sam stariji sve više cijenim to što sam neukaljan.Meni je u životu bila bitna jedna ali prava na žalost nije se našla i za onu koju sam vjerovao intuicija me je prevarila.To što 41 godinu nisam ništa jebao za vas žene znači samo jedno a to je da očigledno sa mnom nešto nije u redu jer vi volite iskusne muškarčine i jebače a ne nevinašca.To je to vaše licemjerstvo što jedno pričate a drugo mislite.

  • Hahhahaha kaže:

   Ne seri drtino nevaspitana.

   • Martin kaže:

    Sto psujes ,nisi ni ti bajna sigurno si ga pusila ,prodajes lazan moral kao vecina kurvetina.

  • Ana kaže:

   Lijeci se covece

  • Bisera kaže:

   Ako si ti nevin, posten i ako nisi drolja evo ja cu se udati za tebe

   • brka kaže:

    Bisera tebe prcaju ne nas velika je razlika ,ti odlucujes hoces li biti radodajka ili ne i nepricaj gluposti sit sam vaseg laznog morala. Imate deset jebaca pre braka pricate kako ste poste ,a gde to ???, voleo bih znati u koju rupu.

  • Violeta kaže:

   Fuj, ne mogu da verujem da postoje ovakve spodobe, koje sebe nazivaju muškarcima… Ne bih volela da moja ćerka nabasa na ovakvu, poput Vas Ilija ili sličnu karikaturu… Da ste Zenomrzac, svima nam je jasno ali da li ste to i Vi shvatili Ilija
   ?!

 11. Bojana kaže:

  I ja prolazim kroz sve moguce navedeno! Vencani smo i u crkvi i to me najvise boli..sto sam se zaklela majmunu na vecnu ljubav. Bilo kako bilo to ne znaci da moram bolesnika da trpim i da propadam.imam 25god. Hvala Bogu dece nemamo (on inace ne zeli bebu) vec samo grubi sex da od udaraca dobijem upalu jajnika. Pa zar to nije za prijaviti. Sutra ga napustam..spakovala sam se i nema nazad. Moramo jednom preseci..za nase dobro!!! Cuvajte se zene,nije nam Bog dao zivot da bi nam ga kreteni upropastavali.

  • ilija kaže:

   Bojana ” Ako si se postena udala seksualno neiskusna za tvog muza onda je stvarno majmun ,treba da te drzi kao boga , a ako si svrljala neocekuj niodjednog dace te postovati .

   • istina kaže:

    To se u možda u selima zna koja je s kim i sa koliko njih bila, a u većem mestu kad upoznaš devojku koju do tada nisi znao, deder da vidim jel znaš koliko njih je bilo u njoj pre tebe. Daće Bog da oženiš neku koja će ti reći da je bila s jednim ili dvojicom, a bila sa njih 22, i zna kako je dobar osećaj sa većim od tvog, al neće da ti kaže ;)

    • bugi kaže:

     Upravu si apsolutno meni se to desilo ja iz grada centra nona sa sela dosla da studira navodno zaposlila se odma . Prvo sto je uradila otisla na more da je razdevice .Ja sam drugi ,nikada o njemu lose nije rekla , covek ozenjen decu ima. Ja pored nje imam druge jednostavno je necenim od prvoga dana

  • dule kaže:

   Bojana ” Znaci ima veliku batinu kada te boli hahaha, jebiga nevalja ni kada je mali kao moj zene ga premeravaju a mene boli uvo

  • mare kaže:

   Bojana moj je mali 12 cm javi se da se upoznamo nece te boleti jajnici…..

 12. caja kaže:

  Neverovatno, kakav opis moga muža (nažalost). Posesivan, sadista, ženomrzac, psihopata bez ikakvih emocija, stalno me kontroliše, prevrće po torbi noću, kada misli da ja spavam, kada razgovaram telefonom ako je napolju i čuje me da pričam odmahse dovuče da sluša, ispravlja me vredja, naziva svakakvim imenima itd.

  Trpim ovo preko 30 godina, nemam hrabrosti da se razvedem, priznajem svoju slabost.

  Ima li pomoći?

  • Marija kaže:

   Draga duso
   I sama sam zrtva jednog takvog. 4.5godine veze i 6 meseci zajddnickog zivota dosad. Krv mi je popio. U pocetku bio normalan uslovno receno. Bila sam zaljubljena pa nisam videla. Posle pretnje svaki put kad sam htela da prekinem to. Na kraju odem u Italiju da cuvam dete za novac. On me vrati nazad uz pretnju da ce me zaklati ako ne budem zivela sa njim. Imam 28 godina a on 40. Imam problem sa zelucem i crevima zbog njega. Za ceo zivot ce mi to ostati. Cupanje kose i samari. Koliko puta davljenje i stavljanje noza pod grlo. Svaku noc sex. Nema ne zelim. A cesto pre toga batine. Pljuvanje po sred lica. Vredjanje iponizavanje pred svima,osim pred mojim roditeljima i bratom. Nijednu drugaricu nemam. U stanu sam cesto zakljucana i ostavljena bez novca. Moram da molim da bih dobila za hleb. Najgore stvari sam dozivela od tog nazovi muza koji prica da me voli najvise na svetu. Nemamo decu. I pobecicu od njega cim dobijem priliku. Dzabe prijaviti policiji. Ubio bi me odmah. I od njega jedino mozes pobeci. Rastati se ne mozes. Vec mesecima mi preti da ce me ubiti. Tako da je bezanje jedini nacin. I svi muskarci koji tvrde da takav ne postoji ili lazu ili zive u totalnom neznanju.

   • Prica kaže:

    Jako mi je zao sto prolazis kroz to. Ja tebi zelim iz srca da odes odatle,idi u sigurnu kucu,nesto preduzmi,MORAS!!!Bori se za sebe,moras da shvatis da je zivot tvoj jedan i vredan,ne moze niko da ti to unistava. Ima ljudi koji ce te zastititi,samo veruj

   • Igor kaže:

    Da on nije takav prema tebi ti bi iskorištavala neku drugu naivčinu.Prije sam žalio žene poput tebe ali shvatio sam da ste se svjesno upustile u to jer je on bio frajer i to te privuklo njemu a da je bio papučar rekla bi mu odjebi idiote.Eto vaša ženska psihologija.Iako vas mrzim iz dna duše nadam se da si izvukla neku pouku iz tog iskustva i da ćeš drugi put znati cijeniti osjećajne muškarce a ne “nadobudne frajere”Samo kada ako naletiš na takvoga vremenom ćeš ga ti počet omalovažavat i iskorištavat njegovu zaljubljenost u tebe jer ste takve sve.

  • iskrena kaže:

   Ima, ostavi djubre!!!!

 13. ceca kaže:

  U svemu tome mu je pomogla mila majka svetica koja je bila glavnokomandujući u porodici a mene uci-MUZ JE ZENI GLAVA.Nije pošteno svoju djecu pomilovala i poljubila od kad su se rodili,al je zato tukla za sve pare.Mene zajedno kritikuju što ne tucem djecu umjesto što nekad na njih viknem,čuće komšiluk.”Ovo je bila mirna kuća dok ti nisi došla…”Inače,saznala sam da nijesu smejali na glas da plaču dok ih tuče da ne čuje komšiluk…žena ima 2 fakulteta a ograničena je do bola……uh što se iztresam!Trebala sam davno.Ako vam ne smeta ja bih nastavila kad stignem.Prija.

  • borac kaže:

   za svako zlostavljanje prijavite ih policiji. od kad sam to uradila situacija se promjenila. borite se aako morate a ako ne idite. ja za sada moram da se borim… policija je najbolji lijek, mala maca se napravi od strasnog hogara. sa takvima samo institucije, edukacija preko institucija… nista ne gubite i onako je tezak zivot sa takvima.

 14. ceca kaže:

  Aljkav umjesto lukav.

 15. ceca kaže:

  Osnovne mane mog muza su lenjost i sebicnost.Što bi se on angažovao oko nečega ako ne mora,ako to može neko drugi,ja.Pun je hvale za sebe,vrlo elokventan i sposoban da ubijedi,pravi predstavnik-KO GA NE ZNA SKUPO BI GA PLATIO!Profesionalni manipulator!Kad sam bolesna on se naljuti.Kad se ja naljutim on se ljuti sto se ljutim.Kad ga uhvatim da flertuje na internetu zove mi braću koji su jaaako daleko da im se zali da im kaze sa kakvom ludacom zivi…laze me u oči a non stop prica kako je istinoljubiv,crkven….savrsen!Kaze mi da sam srecna zena kako sam se udala.Lukav je najviše za njim čistim,probala sam onu taktiku da to prestanem raditi ali njemu ništa ne smeta ili kaže da je to moj posao”zašto sam ženio mladu ženu…”

 16. ceca kaže:

  Hvala na odgovorima.Ispisah roman i sve slučajno izbrisah.Ukratko-nijesam u početnoj fazi,znam da se nijesam postavila kako treba od početka,nijesam znala a nije imao ko da me nauči.Išla sam kod psihologa-ništa konkretno.Zakazala sam i kod psihijatra da predstavim stručnjaku muzev mozak u kratkim crtama ne bi li me naučio kako se s takvim boriti.Uglavnom borim se i to nailazi na strašan otpor-svadje,mracenje,igranje mentalnih igrica…loše za djecu koja sve osjete koliko god ja dobro glumim. Jelena-nije lako nekome ko je po prirodi mek da nauci da pliva sa ajkulama,ali trudim se.To mu se nimalo ne svidja,podsjeca me kako sam NEKAD bila dobra zena,kad se nijesam bunila na nepravdu i zapostavljanje. Ima on čemu da se divi ali on ni to ne voli,treba se samo njemu diviti.On želi sposobnu ženu koja sve zna i sve hoće ali kako on kaže.Ima problem u glavi-oduvijek misli da ako se žena ne “drži kruto” prije ili kasnije će mu pojahati za vrat……

  • DOBRO VECE kaže:

   Procitala sam vase iskustvo i mogu vam reci da sam 100% prozivela isto i jedini nacin koji sam pronasla da resim problem je bio da ga ostavim.Molio me je 3m i non stop plakao mojoj familiji posto je mislio da ce uspeti opet da me ubedi.

 17. Ugo kaže:

  “Njen život počinje da se svodi na smišljanje kako da mu udovolji.”

  Ahahahahaha pa gde je ta zena, tako vam svega? Evo pristajem da budem i zenomrzac i psihopata i narcis, samo me uputite na jednu ovakvu, a da pritom nije neka olupina koja bije paklu pljuga dnevno, ima 400kg i da od knjige ne bezi kao djavo od krsta?

  Ljudi su povrsni, samozivi, nezreli, glupi, sebicni i zli. I mi muskarci i zene, jednako.

  U partnerima traze ispunjenje sebe i svojih praznina, a kada se to najcesce (logicno) ne desi, onaj manje zavistan pocinje da sikanira i zloupotrebljava onog drugog opravdavajuci svoje postupke svojim nezadovoljstvom.

  Potrosacko drustvo i instant svest, instant zivot iz kesice, ne upucuju parove na zajednicu. Svakodnevica, svi ti silni nadrazaji, preveliki obrt ljudi u nasim zivotima, zasenjuje tu prirodnu potrebu da se sazivi sa jednom osobom i sa njom podeli zivot. Zato smo svi isfolirani, sjebani i besciljni.

  Clanak iznad dozivljavam kao povrsan i petparacki. Obrnimo samo situaciju na ovaj nacin, sta ako bi se muskarci masovno okrenuli homoseksualizmu? Zakoni su uostalom takvi da se brak, eventualni razvod i deca, muskarcu tesko isplate u emotivnom, finansijskom ili bilo kom drugom smislu. A ono preostalo sto ipak nije za sex sa drugim likom, svoj tesko zaradjeni novac jednom nedeljno npr. potrosi na instant emociju sa prostitutkom? Sta cemo onda?
  Ovo nije nerealno, to se masovno desava u Italiji i Spaniji npr. Znam jer sam ziveo tamo. Zene, devojke otvoreno lamentiraju nad cinjenicom da na brak pristaju generalno samo mlakonje skromnih penisa pored kojih bi zivot bio totalno pakao..
  Pa se onda desi da ovo sto gore lepo nazivate zenomrscem, psihopatom itd. (sto ne tvrdim da jedan neotesani balkanikus poput mene, nije) italijanke recimo, u polusali zovu “macho balkano” jer zna sta hoce i ne trpi sranja ni od muskaraca ni od zena jednako, kako u svakodnevnom odnosu sa ljudima, tako i u vezi. Al dobro, to naravno ima svoju cenu koju vecina ljudi nije spremna da plati.

  • Marija kaže:

   Jaka ti je cena majmune ograniceni! Ja licno zivim sa ovakvim manijakom. Ne dao ti bog da imas zensko dete pa da neko djubre unistava i pije na slamku a kad ti dodje u kucu da se smeje i da je grli kao iz ljubavi. A zapretio joj ako isprica da ce je zaklati. Nemas ti pojma. Kakav macho man? Manijak i psihopata. I nevaspitano djubre. Egoista. Kompleksas.to su sve obelezja osobe iz ovog clanka.

   • posmatrac kaže:

    Marija “Pogledaj prethodni tekst verovatno si imala pre njega jednog ili vise to svakom muskarcu smeta posle dolaze prevare jer polazi od toga da si se kresala zasto bi te cenio ,vecina zena nema pojma o tome .Jednostavno si ga povredila indirektno nema veze sto ga nisi prevarila po braku .Jer sa bilo kojim da si sigurno je bila cucla i ostale stvari sama pomisao sa takvom formirati brak je katastrofa ,jos ako bivsi prodje dok setate dete eto povoda za razvod .

 18. darko kaže:

  Ja mislim da se mnogo vise govori i pise na netu i u novinama o maskoj psihopatiji, narcisoidnosti, da su svi muskarci svinje i da nisu verni…..
  Ja razumem da su zene nezniji pol i da im zbog toga treba neko da ih zastiti i da se ponasa sa njim sa raspekta i postovanjem, ali ajmo da mi neko objasni neke termine kao sta su:
  zenska psihopatija (ne muska), zenssko histericno ponasanje(vidljivo kod 80% zena), zenska navlekusha (vidljivo kod 90% zena ukljucujuci i one zene koji su u vezi ili braku – a u isto vreme okarakterizovano kao tipican primer emocionalnog vampirizma), zensko flertanje i koketnost (i kad treba i kad ne treba vidljivo kod 90% zena) …itd…itd….

  Da rezimiram:
  mnogo se vise prica o zenskim pravama, a zapostavlja cinjenicu da i mi muskarci imamo svoje. Moje iskustvo sa zenama je da zene masovno manipulisu, a da se od nas muskarce trezi da sve to ne vidimo, da oprostimo i tolerisamo.
  Jos nesto: ja sebe svrstavam u kategoriji patrijarhalnih muskaraca (u nikom slucaju nisam zenmrzac)

 19. savetnik kaže:

  Mislim da treba da analiziraš sve od početka. Trebaš da nađeš svoju grešku kada si mu počela popuštati od prvog puta, zatim svega se sjeti poslije toga, vidi gdje je tu tvoja greška. Zatim sa svi tim argumentima otiđi do savetnika, stručnjaka i posavjetuj se s njim kako da to ispraviš. Dve se može, moraš samo biti osoba koja ne pokazuje slabost ni u jednom momentu, trebaš biti odmjerena u svakom smislu. Nije jedini muškarac na svijetu. Poslije noći se uvijek svane… i nikad se ne veži ni za šta na svijetu da kad to izgubiš ne možeš bez toga. Prema tome, sjedni i dobro razmisli o svom životu i o tome šta zapravo želiš i kako da to ostvariš bez suvišnih greški i idi prema svome cilju po svaku cijenu.

 20. ceca kaže:

  A kažite mi onda,vi vrli muški mozgovi,čime ja zaslužujem tretman iz pomenutog teksta iako sam nevina ušla u brak?!Godinama se to pitam i ne nalazim odgovor u sebi ni u svom ponašanju.Uvijek sam se trudila da budem svijetli primjer ženskog poštenja i skromnosti.I šta sam time dobila,sigurno ne poštovanje svog muza koji je bolesni narcis,zenomrzac!Šta je meni bolje što sad mogu da pretpostavim da je to posledica majke diktatorke i ruznih iskustava sa lošim ženama,ja za TO nijesam kriva i nije pošteno da ispastam!Ništa od njega dobro nemam,nje tu za mene ni kad sam bolesna ili tužna,ni da mi pomogne u vaspitanju djece,za pomoć u kući da neppričam….čak ni u krevetu.Tužno je kad pomislim za ŠTA i za koga sam se čuvala.A umio se okitili mojim perjem i proglasiti direktorom u mojoj firmi i kontrolisati novac…Valjda se dodatno opustio i zbog činjenice da sam siroče bez ikoga da me štiti. ..a ipak sposobnija od njega,u svemu.Ali sam pred sobom nesposobna-što sam njemu sve to dozvolila,želeći ljubav i poštovanje!Kako bi ste me sad savetovali?Kako da se postavim posle12 godina i raznih propalih pokušaja ?Samo nemoj da mi se neko sprda sa zivotom nego ako ko ima sta ozbiljno da kaze.

  • savetnik kaže:

   Mislim da treba da analiziraš sve od početka. Trebaš da nađeš svoju grešku kada si mu počela popuštati od prvog puta, zatim svega se sjeti poslije toga, vidi gdje je tu tvoja greška. Zatim sa svi tim argumentima otiđi do savetnika, stručnjaka i posavjetuj se s njim kako da to ispraviš. Dve se može, moraš samo biti osoba koja ne pokazuje slabost ni u jednom momentu, trebaš biti odmjerena u svakom smislu. Nije jedini muškarac na svijetu. Poslije noći se uvijek svane… i nikad se ne veži ni za šta na svijetu da kad to izgubiš ne možeš bez toga. Prema tome, sjedni i dobro razmisli o svom životu i o tome šta zapravo želiš i kako da to ostvariš bez suvišnih greški i idi prema svome cilju po svaku cijenu.

  • jelena kaže:

   Draga Ceco, verovatno glavni razlog Vase patnje je cinjenica da Vi zapravo samo zelite da onaj koga volite vidi koliko vredite.Na zalost,ljudi obicno uz opis Dobra osoba dodaju i ono jadna! e pa ne dajte se,morate poceti vise voleti sebe. Kad sebe pocnete vise da cenite, pocece da Vas cene i drugi.Da bismo nekoga voleli, moramo da mu se divimo!I sami znate da jadni,ponizni ljudi, koji od sebe prave otirace to na kraju i budu….morate se pokrenuti i poceti da mislite na sebe, prvo na sebe pa na ostale. SRECNO!

  • DOBRO VECE kaže:

   Kao sto sam vam vec odgovorila -jedino resenje je da ga ostavite posto on definitivno ima profil psihopate.Znaci bez emocija i to sto ste vi pridoneli familiji njemu ne predstavlja apsolutno nista.

  • iskrena kaže:

   Drags Ceco potpuno tr razumem ,prošla sam nešto slično i moj ti je savet da pod hitno nades dobru psihijatricu i ides na razgovore.Veruj mi uz sručnu pomoc ćes očvrsnuti i smoći snage i hrabrosti da se boris korak po korak do pobede! Veruj u sebe(zgazi ga)jer si divna.

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>