Martovske radionice

U toku marta sprovodimo dva treninga:

TRENING ASERTIVNE KOMUNIKACIJE, ISKUSTVENI NIVO

Trening je namenjen ljudima koji žele da istraže sebe i unaprede način na koji komuniciraju sa drugim ljudima. Trening će vam pomoći da bolje upoznate sebe otkrivajući šta želite, a šta ne želite; razvijete veću osetljivost za verbalne i neverbalne poruke drugih ljudi; sigurnije zastupate svoje interese traženjem onoga što želite i odbijanjem onoga što ne želite; definišete granicu do koje ste spremni da idete pristajući na kompromis; prepoznate i reagujete na pokušaj zloupotrebe i iskorišćavanja; naučite da u interpersonalnim situacijama reagujete zdravim emocijama koje vam pomažu da se samopouzdano uhvatite u koštac sa problemima.

Voditelj treninga: Mia Popić, psiholog, REBT terapeut

Dinamika treninga: Trening obuhvata četiri grupne sesije (ukupno 16 sati) : 25. mart, 1., 8., i 15.april, od 17.30 do 21.30

NAPOMENA:Trening asertivnosti-Iskustveni nivo je neophodan da bi se pohadjao naredni nivo treninga asertivnosti, Nivo za trenere.

Mesto održavanja: RECBT Pridruženi trening centar Instituta Albert Ellis, Čika Ljubina 15/peti sprat, Beograd.

Cena: 7.000 dinara

Informacije i prijavni list možete dobiti putem e – maila : miapopic@gmail.com

OBUKA “ZNANJA I VEŠTINE ZA PREVLADAVANJE STRESA NA POSLU I PREVENCIJU PROFESIONALNOG IZGARANJA

Obuka je akreditovana u sistemu socijalne zaštite, što znači da potvrda sa ove obuke omogućava dobijanje osnovne licence, dok zaposlenima u socijalnoj zaštiti  donosi 15 bodova u postupku obnavljanja licence. Važno je napomenuti i da je u pitanju osnovna obuka, odnosno, prvi nivo treninga, koji će uskoro biti dopunjen dodatnim sadržajima namenjenim budućim trenerima i/ili supervizorima.

Cilj obuke je podizanje kompetencija za prepoznavanje rizika i manifestacija profesionalnog izgaranja, kao i osnaživanje ličnih kapaciteta za umanjenje negativnih posledica stresa na poslu. Učesnici će biti upoznati sa konceptima brige o sebi i emocionalne odgovornosti i biće im predstavljene neke od veština prevladavanja stresa. Detaljan prikaz obuke možete pogledati ovde:

http://www.zavodsz.gov.rs/PDF/aprogrami/1/Profesionalno%20izgaranje.pdf).

Prethodne realizacije obuke pokazale su da je ona veoma korisna kako zaposlenima u socijalnoj zaštiti, tako i profesionalcima iz drugih oblasti, jer je stres na poslu karakteristika svih zanimanja koja podrazumevaju rad sa ljudima i nije kao što se nekada mislilo rezervisan samo za pomagačke profesije. Više detalja o prethodno realizovanoj obuci možete pogledati ovde:

http://www.psiholoskikutak.com/obuka_stres_burnout/) .

Ukoliko ste zainteresovani za učešće molimo Vas da nas o tome obavestite na mail brankoviciva@yahoo.com najkasnije do petka 18.03.2016.godine. U mailu pošaljite svoje osnovne podatke (ime i prezime, kontakt mail i telefon) a mi ćemo Vam nakon toga poslati prijavni obrazac, instrukcije za uplatu i satnicu za obuku.

Cena obuke je 5.000 dinara po učesniku. Cena uključuje materijale za učesnike, osveženje i  ketering u pauzi za ručak.

Obuka će se održati 26. marta od 9h do 17h u Ustanovi kulture Parobrod, Kapetan Mišina 6a.

Autorke programa: Iva Branković, master socijalnog rada i porodični terapeut i Mia Popić,  master kliničke psihologije i REBT psihoterapeut

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.