Upis druge generacije polaznika edukacije iz Kognitivno Bihejvioralnog Koučinga

prva

SERTIFIKAT IZ KOGNITIVNO BIHEJVIORALNOG KOUČINGA

MEĐUNARODNO PRIZNATI KOUČING PROGRAM OD STRANE ISCP

(International Society for Coaching Psychology)

Opšte informacije o programu

Sertifikat iz Kognitivno Bihejvioralnog Koučinga je međunarodno priznata edukacija od strane Internacionalnog Udruženja za Koučing Psihologiju (ISCP), jedne od vodećih profesionalnih asocijacija za razvoj koučing psihologije. Tehnike koje polaznici stiču kroz edukaciju predstavljaju modifikaciju postojećih tehnika u oblasti Kognitivno Bihejvioralne Terapije čija je efikasnost utvrđena naučnim studijama o efektima njihove primene.  Edukacija se sastoji od sedam dvodnevnih radionica i završnog ispita.

Sertifikat

Po uspešnom završetku programa, učesnici će dobiti Sertifikat iz Kognitivno Bihejvioralnog Koučinga, profesionalnu kvalifikaciju koja je priznata od strane ISCP. Uslovi za dobijanje sertifikata su učešće na svih 7 radionica, čitanje preporučene literature, izrada završnog ispita kroz realizaciju koučing programa i izrada izveštaja o njegovoj primeni.

Kome je program namenjen

Program je namenjen menadžerima, HR menadžerima, tim liderima, konsultantima, preduzetnicima i osobama čiji posao zahteva ovladavanje veštinama podsticanja drugih u ostvarenju njihovih profesionalnih i ličnih ciljeva. Program je takođe pogodan za psihologe, psihoterapeuta i profesionalce pomagačkih profesija koji žele da unaprede svoj rad sa klijentima.

Ciljevi edukacije

Po završetku edukacije polaznici će biti sposobni da:

  • Sprovedu individualni koučing prema unapred definisanim koracima – od postavljanja ciljeva, prepoznavanja i otklanjanja blokada, izrade plana i praćenja napretka
  • Razumeju kognitivne osnove i način rada sa tipičnim problemima u koučingu kao što su: perfekcionizam, odlaganje obaveza, neasertivnost, otpornost na promenu  i nisko samovrednovanje
  • Razumeju specifičnosti koučinga postignuća, koučinga zasnovanog na punoj svesnosti, koučinga usmerenog na rešenja, stres menadžmenta i organizacionog koučinga
  • Samostalno dizajniraju i sprovedu program (individualni ili grupni) iz prethodno definisanih koučing modela

Sadržaj i dinamika programa

Edukacija je osmišljena kroz sedam dvodnevnih radionica, jednom mesečno svakog prvog vikenda u mesecu od maja 2017. do januara 2018. (sa pauzom u toku jula i avgusta).  U januaru zbog praznika radionica će se održati drugog vikenda u mesecu. Edukacija počinje 6. maja, prijave se primaju do 20. aprila.

Voditelji programa

Mia Popić

Mia je po zanimanju koučing psiholog i psihoterapeut. Trenutno pohađa doktorske studije u okviru kojih se specijalizuje za primenu Kognitivno Bihejvioralnog Koučinga. Već skoro deset godina se bavi psihoterapijom i koučingom, a sertifikat za primenu REBT (Racionalno Emotivno Bihejvioralne Terapije) dobila je od REBT centra – pridružnice Instituta Albert Elis iz Njujorka. Poseduje Nacionalni sertifikat za primenu psihoterapije. Svoje koučing veštine usavršavala je u Centru za koučing u Londonu.

Ima bogato iskustvo u sprovođenju koučing programa iz oblasti komunikacijskih i prezentacijskih veština, prevladavanja straha od javnog nastupa, upravljanja stresom i liderskih veština. Bila je u prilici da sprovodi koučing sa menadžerima i rukovodiocima kompanija kao što su Heineken, Bosh, Sber banka, Golin Beograd, City Facility, Sirogojno, Textil i mnogi drugi. Koučing javnog nastupa razvijala je kao svoju posebnu ekspertizu pripremajući javne ličnosti, rukovodioce mnogobrojnih domaćih i stranih kompanija kao i ljude iz sveta politike. Direktorka je Koučing centra Sinergija koji dizajnira programe po meri klijenta u oblastima ličnog i profesionalnog razvoja. Član je Društva psihologa, Udruženja društava psihoterapeuta Srbije i Internacionalnog udruženja za koučing psihologiju u Londonu.

Dr Zorica Marić

Osnivač i direktor RECBT Pridruženog trening centra Instituta Albert Elis u Beogradu, psiholog, akreditovani internacionalni trener i supervizor Instituta Albert Elis iz Njujorka. Više od 20 godina se bavi psihoterapijom, savetovanjem, koučingom, supervizijom u sklopu edukacije za Racionalno Emotivne & Kognitivno Bihejvioralne terapije, kao i edukacijom stručnjaka u brojnim ustanovama, organizacijama i kliničko-bolničkim centrima u zemlji i inostranstvu.

Dr Marić je predsednica Udruženja za kognitivne i bihejvioralne terapije Srbije na funkciji Nacionalnog predstavnika u Evropskoj asocijaciji za bihejvioralne i kognitivne terapije. Aktivno se bavi istraživanjima stresa i emocionalnih aspekata rada i nezaposlenosti.  Objavila je više stručnih radova i učestvovala na brojnim domaćim i svetskim kongresima. Doktorirala je psihologiju na Filozofskom Fakultetu  u Beogradu

Karakteristike programa

 Naučna zasnovanost

Učesnici edukacije u obavezi su da analiziraju naučne članke o primeni KBK kako bi utvrdili jasnu razliku između koučinga zasnovanog na dokazima i proizvoljne primene koučinga koja sve više uzima maha.

Praktičnost

Ključni cilj edukacije jeste ovladavanje tehnikama za primenu koučinga zbog čega je svaki modul osmišljen tako da polaznicima pruži što više smernica za samostalni dizajn i primenu koučing programa. Za svaki koučing model koji učesnici uče demonstrira se njegova konkretna primena u različitim kontekstima.

Profesionalni standardi

O ispunjenosti najviših trening standarda najbolje svedoči činjenica da je program priznat od strane ISCP.

Informacije i prijavljivanje

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na telefon 060 3820235 ili na email miapopic@gmail.com

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>